Jouw voedingsplan
gezonde, voedzame en lekkere menu’s voor jou op maat gemaakt!
Wil je kilo’s kwijt maar weet je niet goed waar te beginnen?
Of wil je juist spiermassa opbouwen en eiwitrijker eten?
Zit je inmiddels in de (pre)overgang, is het moeilijker om op gewicht te blijven en zou je graag een goede hormoonbalans stimuleren?
Of wil je graag verspilling voorkomen en je wekelijkse boodschappenlijst zo goedkoop mogelijk houden?
Heb je last van voedselintoleranties zoals gluten-en of lactose-intolerantie en is het soms ingewikkeld om gevarieerd te blijven eten?
Of heb je gewoon behoefte aan meer inspiratie?
Ik help je met mijn online lifestyleprogramma:
FoodPlan
Als jouw persoonlijke coach help ik je met op maat gemaakte weekmenu’s, advies en motivatie naar een gezonde leefstijl die past bij jóuw fysiek, jóuw dagelijks leven, jouw uitdagingen en jóuw doelen. Hierbij maak ik gebruik van BenFit, een handige app waarmee ik je leer hoe je gezond eet en je ondersteun op het gebied van voeding.
wat is foodplan?
Je krijgt mijn persoonlijke 1-op-1 begeleiding gericht op jouw voeding waarbij we wekelijks contact hebben via Whatsapp
Wekelijks een voor jou op maat gemaakt weekmenu met
simpele recepten
eindeloze variatiemogelijkheden
specifiek voor jouw doelstelling
rekening houdend met allergieën, intoleranties en jouw persoonlijke voorkeur
ook jouw partner en/of gezin eet lekker mee!
je eet gezond, gevarieerd . regelmatig en voldoende
gebaseerd op de richtlijnen Gezonde voeding van de Gezondheidsraad
Wekelijks een duidelijke boodschappenlijst
Gebruik van de BenFit app, ook te openen op de PC en laptop
Jij bepaalt op welke dag jij je weekmenu en boodschappenlijst ontvangt!
Volop alternatieven voor producten/recepten die je niet lekker vindt. Met één klik geeft de app je talloze alternatieven waaruit je kan kiezen en die passen binnen jouw menu.
Je bouwt je eigen bibliotheek op aan persoonlijke menu’s omdat je iedere week een nieuw menu ontvangt èn alle eerdere menu’s ook toegankelijk blijven.
Krijg nieuwe inspiratie door nieuwe, voedzame recepten waar je uit kan kiezen
Tevens bevat de app een caloriechecker waarmee je eenvoudig allerlei producten op kan zoeken en kan zien wat de voedingswaarden daarvan zijn.
hoe begin ik?
Stap 1
Je vult het aanmeldformulier in.
Stap 2
Ik neem per email contact met je op en stuur jou een uitgebreid intakeformulier toe waarin jouw persoonlijke situatie, jouw doelstelling en al jouw persoonlijke voorkeuren aan bod komen.
Stap 3
Na ontvangst van jouw intakeformulier ga ik voor je aan de slag. Je krijgt toegang tot de Ben-Fit app en we kunnen vrijwel direct starten!
Wat voor menutypes zijn er?
Om voor jou een passend weekmenu te kunnen maken kun je kiezen uit talloze menutype’s. Ook is het mogelijk om eens te wisselen van menutype, mocht je het lastig vinden om één keuze te maken.
Binnen het menutype van jouw keuze maak ik een maatwerk weekmenu op basis van jouw gegevens. Er wordt rekening gehouden met producten die je liever niet eet of waarvoor je intolerant bent.
Vind je een product of maaltijd in jouw menu niet zo lekker? Ruil het eenvoudig om voor een ander product of maaltijd die past binnen jouw plan en het door jou gekozen menutype. De app geeft je automatisch alle opties waar je uit kan kiezen. Vind je een maaltijd juist heel lekker dan kan je het recept als favoriet markeren en komt het automatisch in jouw favorietenlijst te staan.
Het is géén dieet en bevat geen supplementen of maaltijd vervangende producten. Ook jouw partner en/of gezin kan eenvoudig mee eten met de maaltijden.
Praktisch en heel eenvoudig!
Alle menutypes zijn gericht op verlies van 0,5 - 1 kg lichaamsgewicht per week, met uitzondering van menutype ‘Aankomen’.
Welk menutype spreekt jou aan?
-
Dit menutype is bedoeld wanneer je graag wat wil aankomen in gewicht en spiermassa.
Het voedingsplan is gangbaar, betaalbaar en bevat normaal eten. Er wordt gebruik gemaakt van volle, compacte en calorierijke producten zoals halfvolle en volle zuivel. Ook het broodbeleg is calorierijker, zoals 48+ kaas, notenpasta, hummus en gekookt ei.
-
Dit is het meest gebruikte menutype. Het is een toegankelijk menu dat weinig voorbereiding eist. Het voldoet aan de Richtlijnen Goede Voeding. Het is vergelijkbaar met 'Basis', maar dan eenvoudiger en met een korte boodschappenlijst.
Er wordt minimaal 1 keer per week vis gekozen bij het diner. Dit eetpatroon is geschikt als je uit een wisselend dieetverleden komt. Brood, aardappelen, fruit, groenten, noten en zuivel zijn belangrijke basisproducten in dit menutype. -
Zoals de naam al zegt is dit een basiseetpatroon. Er wordt niks gefilterd, het is gangbaar, gebruikelijk, betaalbaar, normaal eten. Hierin wordt gebruik gemaakt van zuivel, ontbijtgranen, brood, fruit, rauwkost, aardappelen, pasta’s, rijst, olie en halvarine etc. Er wordt in deze categorie ten minste twee keer per week vis gekozen in het diner. Dit menutype is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding.
-
Een menutype met als doel om verspilling te voorkomen en de boodschappenlijst zo goedkoop mogelijk te houden. Doordat o.a. verschillende productgroepen 'algemeen' worden gehouden kan je gemakkelijk a.d.h.v. aanbiedingen boodschappen doen. Denk hierbij aan 'fruit naar keuze', 'groente naar keuze', 'hartig beleg naar keuze', etc. Simpel, smakelijk en goedkoop.
-
Dit menutype is alleen geschikt wanneer je (pre)diabetes hebt. Koolhydraatbronnen met een hoge glycemische waarde worden gefilterd. In de app zijn het aantal koolhydraten per maaltijdmoment inzichtelijk, waardoor je gemakkelijk je medicatie hierop af kan stemmen. Er wordt gebruik gemaakt van brood, aardappelen, rijst, pasta’s, fruit, rauwkost, groenten, zuivel, ontbijtgranen, noten etc.
Er wordt ten minste twee keer per week vis gekozen bij het diner.
Let op: voor gebruik van dit menutype - raadpleeg altijd een arts. Ga nooit zonder goedkeuring starten. De diabetesverpleegkundige en/of arts moeten altijd betrokken zijn bij dit traject. -
Een laagdrempelig maar eiwitrijk menutype. Het bevat 1.5-2g eiwit per kg lichaamsgewicht (uitgaande van een gezond gewicht). Voedzame, maar makkelijke maaltijden, eieren, volkorengranen, groenten, fruit, noten en eiwitrijke zuivel (kwark/skyr). Er worden géén eiwitshakes gebruikt.
-
Geschikt voor verschillende doelen, o.a. bij krachttraining en bij recreatieve sport waarbij meer eiwit gewenst wordt. Ook is dit menutype geschikt voor ouderen i.c.m. krachttraining om spieratrofie tegen te gaan, of als je uit een dieetverleden komt en koolhydraatbeperkte voeding gebruikte.
In vergelijking met ‘Eiwitrijk Easy’ wordt in dit menutype elke dag gebruik gemaakt van een eiwitshake. Een aanbevolen eiwitshake is een multi-blend eiwitpoeder met o.a. caseïne. -
Er zijn veel mensen die zichzelf diagnosticeren met glutenintolerantie of allergie. In werkelijkheid heeft slecht 5-15% van de mensen in Nederland hier last van. Dit menutype is bedoeld wanneer dit door een arts is vastgesteld. Bij twijfel: doe een test bij een arts. In deze voedingslijst wordt uitsluitend gebruik gemaakt van glutenvrije producten. Let op: je dient altijd zelf de etiketten van een gekozen product te beoordelen op de aan- of afwezigheid van gluten.
-
Volledig vrij van gluten- en lactose. Geschikt wanneer je gluten en lactose niet of slecht tolereert. Ook kan dit menutype helpen bij een verstoorde hormoonbalans. Het is een laagdrempelig menutype om te volgen en bestaat met name uit plantaardige zuivel, noten, fruit, groenten en glutenvrije granen.
Overige kenmerken:
- Bevat geen sojazuivel
- Er wordt gebruik gemaakt van roomboter i.p.v. halvarine
- Wisselend vlees en vis -
Dit menutype stimuleert een goede hormoonbalans. Wellicht herken jij je in:
- Aankomen terwijl je inname laag is
- Futloos zijn, vermoeid, weinig energie
- Alles al te hebben geprobeerd, maar afvallen lukt niet of nauwelijks
Het is uitermate geschikt voor dames boven de 40 en dames met hormoon-gerelateerde klachten: dames in de overgang, pcos-klachten, pms klachten.Gebaseerd op de voedingsadviezen van hormoontherapeut Vivian Reijs.
-
Dit menutype bevat extreem weinig koolhydraten (minder dan 50 gram koolhydraten per dag). Het is geen laagdrempelig menu en daardoor ook niet voor iedereen geschikt. De kans op tekorten is aanwezig, doordat het o.a. geen graanproducten bevat en weinig soorten en hoeveelheden fruit. Het percentage vetten ligt daarbij een stuk hoger dan bij andere menutypes, omdat het lichaam bij een ketogeen eetpatroon vet gebruikt als brandstof in plaats van koolhydraten.
-
Hierbij worden er geen melkproducten gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van vervangende plantaardige zuivelproducten en lactosevrij brood, plantaardige zuivel, noten, rauwkost, fruit, aardappelen, pasta’s, rijst etc. Minstens twee keer per week wordt vis gekozen in het diner. Ook is dit menu geschikt voor mensen met het prikkelbare darmsyndroom. Let op: je dient altijd zelf de etiketten van een gekozen product te beoordelen op de aan-/afwezigheid van lactose.
-
Deze menu’s zijn koolhydraatarm maar niet helemaal koolhydraatvrij (< 40 energieprocent koolhydraten per dag). Je hebt nou eenmaal koolhydraten nodig! Er komt dus minder brood, rijst, aardappelen en pasta in voor. Dit betekent dat je meer moet voorbereiden en dat je niet zomaar een boterham kan meenemen voor op het werk. Er worden vaker salades gekozen, maar ook voor het gemak af en toe speciaal koolhydraatarm brood. Het diner is twee keer per week vis, en een keer per week vegetarisch.
-
Denk aan biologische en natuurlijke producten. In dit menutype kom je wisselende gerechten tegen. Denk aan smoothies, salades, vlees, vis en vegetarisch. De keuze aan verschillende producten is hier iets geringer. Er wordt gebruik gemaakt van volle zuivel en roomboter i.p.v. halvarine.
'Natuurlijk Easy' is iets minder gevarieerd en de boodschappenlijst is kleiner dan bij de Natuurlijk-boom. Dit menutype is een mooi bruggetje tussen 'Basis' en 'Natuurlijk'. -
Hierbij worden alle adviezen gegenereerd op basis van biologische producten.
Dit zal de prijs van de voedingslijst ook omhoog brengen in vergelijking met het basisdieet. Gerechten die voorkomen in de natuurlijke categorie zijn bijvoorbeeld ontbijtsmoothies, noten, fruit, rauwkost en groenten, ei, zuivel, roomboter, quinoa, kokosolie, soepen, salades etc. Er wordt minstens twee keer per week een vegetarisch diner gekozen, er wordt twee keer vis gekozen in een diner en er wordt vaker salade gekozen. Deze categorie vergt ook meer bereidingstijd. -
Dit betekent uitsluitend onbewerkt voedsel zoals dat duizenden jaren geleden door onze voorvaderen werd genuttigd. Let op: dit menu brengt wat extra planning met zich mee om de maaltijden klaar te maken en het is een afwijkend eetpatroon. In deze voedingslijst zit o.a. geen brood, rijst en pasta. Producten en gerechten die in deze categorie voorkomen zijn bijvoorbeeld ontbijtsmoothies, noten en zaden, fruit, rauwkost, ei, kokosolie, avocado, bananenpannenkoekjes, salades etc. Er zijn meerdere gradaties in het doorvoeren van strenge of minder strenge Paleo-opvattingen. In het kort samengevat is Paleo; groenten, fruit, noten, zaden, vlees, vis.
NB: Paleo is niet per definitie een koolhydraatarm eetpatroon. -
Een vegetarisch menu waarin wél vis wordt gegeten. Het voorvoegsel pesce of pesco wordt gebruikt om aan te geven dat je wel vis eet als uitzondering op een verder vegetarisch dieet.
Het is geschikt voor de bewuste eter en de pescotariër. Er worden vaker plantaardige producten gebruikt zoals amandelmelk en kikkererwten. Twee keer per week wordt een visgerecht bij het diner gebruikt. -
Hierbij worden er geen producten met toegevoegde suiker gebruikt. Verder komt er o.a. geen zoet broodbeleg in voor, minder zuivel, maar juist veel groenten. Je kan dus meer salades, rauwkost, noten, volkorengranen en plantaardige zuivel verwachten.
-
Geschikt wanneer je geen vlees wil eten. Er komen dus geen vlees- én visproducten voor in de vegetarische adviezen. Producten en gerechten die in deze categorie worden gebruikt zijn bijvoorbeeld ontbijtgranen, zuivel, fruit, rauwkost, noten, vleesvervangers, brood, pasta, rijst, aardappelen, ei, etc. Let op: er komen dus wel dierlijke producten zoals eieren en zuivel in voor. Wil je volledig plantaardig eten, dan is de Vegan-variant wat voor jou.
-
Volledig veganistisch: geen vlees, vis, ei of andere dierlijke producten. Er wordt gebruik gemaakt van amandel- en rijstdrink, veel groenten en fruit, avocado, kikkererwten, kokosolie en plantaardige halvarine. Het is geschikt voor de bewuste en gevorderde eter. De recepten vergen iets meer bereidingstijd door het gebruik van gezonde groene smoothies, rijkelijk belegde broodjes en salades.
Vragen?
Heb je nog vragen over FoodPlan? Kijk dan eens bij de Meest gestelde vragen.
Staat jouw vraag daar niet bij dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen!
kosten
In de meeste gevallen is FoodPlan een vast onderdeel van een Personal training traject.
Mocht je géén Personal training traject willen en alleen gebruik willen maken van FoodPlan zijn de kosten afhankelijk van het pakket van jouw keuze:
Gedurende 1 jaar lang ga je onder persoonlijke begeleiding van mij, en ondersteund door het lifestyle-programma van BenFit, aan de slag met jouw persoonlijke doelstelling.
Dit houdt in:
Wekelijks contact via Whatsapp
1 jaar lang toegang tot de BenFit app, ook te openen op de PC of laptop
Wekelijks een voor jou op maat gemaakt weekmenu met simpele recepten en eindeloze variatiemogelijkheden, specifiek voor jou doelstelling en rekening houdend met allergieën, intoleranties en persoonlijke voorkeur
Wekelijks een duidelijke boodschappenlijst
Volop alternatieven voor producten/recepten die je niet lekker vindt. De app geeft je talloze alternatieven waaruit je kan kiezen!
Doordat je wekelijks een nieuw menu ontvangt en al je eerdere menu’s ook toegankelijk blijven bouw je een eigen bibliotheek op aan persoonlijke menu’s.
Daarnaast biedt de app je nieuwe, voedzame recepten waar je uit kan kiezen
Tevens bevat de app een caloriechecker waarmee je eenvoudig allerlei producten op kan zoeken en kan zien wat de voedingswaarden daarvan zijn.
1 jaar - foodplan
€49,95 per maand
Gedurende 6 weken lang ga je onder persoonlijke begeleiding van mij, en ondersteund door het lifestyle-programma van BenFit, aan de slag met jouw persoonlijke doelstelling.
Dit houdt in:
Gedurende 6 weken lang minimaal wekelijks contact via Whatsapp
Gedurende 6 weken lang gebruik van de BenFit app, ook te openen op de PC of laptop
In totaal 6 voor jou op maat gemaakt weekmenu’s met simpele recepten en eindeloze variatiemogelijkheden, specifiek voor jou doelstelling en rekening houdend met allergieën, intoleranties en persoonlijke voorkeur
Gedurende 6 weken een duidelijke boodschappenlijst
Volop alternatieven voor producten/recepten die je niet lekker vindt. De app geeft je talloze alternatieven waaruit je kan kiezen!
Doordat je 6 weken lang een nieuw menu ontvangt en al je eerdere menu’s ook toegankelijk blijven bouw je een eigen bibliotheek op van 6 persoonlijke menu’s.
Daarnaast biedt de app je nieuwe, voedzame recepten waar je uit kan kiezen
Tevens bevat de app een caloriechecker waarmee je eenvoudig allerlei producten op kan zoeken en kan zien wat de voedingswaarden daarvan zijn.
Na 6 weken: kan je kiezen voor doorlopende begeleiding à € 49,95 per maand òf voor een inactief account à € 6,95 per maand.
6 weken - foodplan
eenmalig €224,-
Bij een inactief account:
Behoud je doorlopend toegang tot de app waarin al jouw weekmenu’s incl. boodschappenlijsten, favoriete recepten en caloriechecker beschikbaar blijven
Je ontvangt géén nieuwe weekmenu’s meer (maar kan alle eerder gemaakte menu’s en boodschappenlijsten blijven hergebruiken!)
Behoud je toegang tot de receptenbibliotheek waar je uit kan kiezen en natuurlijk jouw favoriete recepten
Kan je nog steeds gebruik maken van de caloriechecker waarmee je eenvoudig allerlei producten op kan zoeken en kan zien wat de voedingswaarden daarvan zijn.
Zijn er in principe geen contactmogelijkheden meer met mij via Whatsapp. Je gebruikt de app naar eigen inzicht en kennis.
inactief account
€6,95 per maand
Yes! Ik wil FoodPlan!
Vul het aanmeldformulier in en ik neem spoedig contact met je op per e-mail!
Hou je je spam ook in de gaten?